Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата ожадня !!!!???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
    Да използвам темата и аз да попитам за подобен проблем. Мойта алфа е 146 1.6т.с.
    Въпросната също губи антифриз, но много по бавно.Беше между мин и макс и за лятото е паднал под минимума. Дали това е в нормата или и аз да започвам да търся турбо мега мини отворчета?
    Не се занимавай. Нормално е да губи по малко охл. течност.
    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
    Opel Astra J
    ex:
    Alfa Romeo 164 2.5TD
    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
      Не се занимавай. Нормално е да губи по малко охл. течност.
      Абе малко малко ама за около 4 месеца примерно около 1л може би няма... може и по малко да е.
      много съм се оглеждал за течове ама нищо + тва колата стои в подземен гараж на -2ниво и си е хладничко, а антифриза съхне бавно, гаража е сух т.е. ако е прокапало през нощта аз сутринта ще видя... Има и друго - колата е за термостат...
      Благодаря все пак за отговора Ако има нещо по сериозно ще си покаже след време - дано няма че карам една от най златните алфи във форума ....

Comment

aз страдах на една друга кола така от разни течове(моята губеше по 2-300гр на 200км каране)...не знам колко хиляди лева дадох да се кърпят...накрая си сипах за 10лв някакво запушало за цялата охл. система да циркулира(като тея за радиаторите) и всичко заспа...от тогава не съм долял и 1мл
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Междудругото и аз си мислех за нещо подобно, понеже мойто ще е малко отворче ако въобще има нещо, а аз си мисля че може и да е от капачката на разширителния съд - просто да се е наработила

Comment

Аз доливам около половин литър на 2 месеца или 4-5000км.Мисля, че е нормално.Малко ми овлажнява водния радиатор, но докато не протече както си трябва нищо няма да правя.
            Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
            Opel Astra J
            ex:
            Alfa Romeo 164 2.5TD
            Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
              Аз доливам около половин литър на 2 месеца или 4-5000км.Мисля, че е нормално.Малко ми овлажнява водния радиатор, но докато не протече както си трябва нищо няма да правя.
              Не знам, баце, аз за 10,000км, от колата ми не е изчезнал и милилитър...
              156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                Не знам, баце, аз за 10,000км, от колата ми не е изчезнал и милилитър...
                Попринцип знам че антифриза изпарява по малко, но не знам колко малко е в границата на нормата. И все пак не са нови коли така че почти всичко което се случи с нея го приемам за нормално

Comment

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
                  Попринцип знам че антифриза изпарява по малко, но не знам колко малко е в границата на нормата. И все пак не са нови коли така че почти всичко което се случи с нея го приемам за нормално
                  Разбира се, че е нормално да губи по малко. Мойта е със спукан уекинко радиатор - всеки ден под него има мини-гьолче. И доливам по около литър на месец - вода с антифризец. Чудя се дали да не накапа от тия тадости дето запушват дупченца...
                  Alfa Romeo 164 Super 2.0TS

Comment

Накапи , накапи . После Боби ще ти обяснява как се сваля радиаторчето на парното
                    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                      Накапи , накапи . После Боби ще ти обяснява как се сваля радиаторчето на парното
                      Преди няколко месеца го смених. И заради евентуално накапване.

Comment

Много зависи какво слагаш там...
                        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                          Много зависи какво слагаш там...
                          Давай експертно мнение, че да не наакаме работата. Чудя се дали да го пробвам да го запушвам (щото е по-евтино), или да търся радиатор (нов или втора ръка).

Comment

Аз сложих HOLTS RADWELD. Нищо не ми се е запушило, освен пробойните, разбира се. Иначе също имах течове от ъглите на радиатора.
                            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                              Аз сложих HOLTS RADWELD. Нищо не ми се е запушило, освен пробойните, разбира се. Иначе също имах течове от ъглите на радиатора.
                              Малките сини тубички (имам предвид точно с формата на туба за бензин) с бяло-червеникав етикет ли? И предполагам си спазил указанията на производителя. А колко нагнете? При мене е само теч от едно ъгълче на радиатора...
                              И друго - чудя се дали да не поизточа това, което е в разширителния съд - или то си го върти и през него? В смисъл - да не би да остане цялата добавка в казанчето, а да не замине в системата по предназначение?

Comment

Върти си се през разширителното казанче - няма проблеми .
                                Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                                Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                                Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Working...
                                X